Watou

B&B De Zomere Brugge - Watou

Het huisje van vondeling Karel Privaet in Watou is onlosmakelijk verbonden met De Zomere.

Om te ontsnappen aan de drukte in Brugge, kocht Frederik het in 1992 als ruïne, en begon het eigenhandig terug op te bouwen met oude materialen. De meeste werden ter plaatse gevonden, maar er werden er ook uit Brugge aangevoerd. Zo werd het vakwerk hersteld met eiken balken afkomstig van de oude dakstoel van De Zomere. Onder de moerbalken kwamen natuurstenen monelen uit de voorgevel van het laatgotische huis. Ook Brugse moefen vonden er een nieuw onderkomen.

Omgekeerd werd de steenoude buxus boom die tegen de ast in Watou aanleunde, verhuisd naar de binnentuin van De Zomere. We noemen ze ‘Egidius’. In Watou en De Zomere werden en worden ideeën uitgewisseld. Je zal in De Zomere nachtlampjes vinden met een voet van een vloertegel uit Watou, en in Watou een pad van ballast keien uit Brugge. En een lampje gemaakt van een oud trechtertje.

Het voormalige huisje van Karel Privaet in Watou is de refuge van alle gasten van De Zomere. Het ligt midden in de akkers en de tijd staat er stil. Er is geen service noch nutsvoorzieningen (enkel verlichting en de mogelijkheid om je gsm op te ladenvia zonnepaneel) en we hopen dat elke bezoeker ‘iets’ doet om het in ere te houden. Je kan er primitief overnachten. Een prachtige fietsroute brengt je ernaartoe vanuit Brugge. Door bossen, langs kastelen en natuurreservaten, de IJzer en IJzertoren, de Dodengang, Käthe Kollwitz’s treurende ouderpaar en nog veel meer.

En dan is er in Watou zelf natuurlijk elke zomer het bekende kunstenfestival. Vlakbij het huisje van Karel Privaet -1 huisnummer verder- ligt de bekende brouwerij Sint Bernardus met eigen faciliteiten.

B&B De Zomere Brugge - Watou

Wie valt voor de eigenwijze inkleding van De Zomere, kan op zoek naar haar bron in het landelijke Watou.

De Zomere B&B Brugge

Oude Zomerstraat 2 (Historisch centrum)
8000 Brugge, België