Praktisch

Wat je moet weten voor je naar B&B De Zomere komt?

B&B De Zomere is een historisch, geklasseerd pand uit de late middeleeuwen. Het gebouw is 4 verdiepingen hoog en de kamers bevinden zich op +2 en hoger. Er zijn dus veel trappen (geen lift).

Dat betekent dat onze infrastructuur niet is aangepast aan personen in een rolstoel of heel kleine kinderen.

 

In- en uitchecken

We verwelkomen je graag vanaf 16u tot 19u.

Voorzie je later aan te komen?
Geef ons een seintje om verder af te spreken.

Uitchecken is voorzien voor 11u.

B&B De Zomere Brugge - traphal

Ontbijt

Het continentaal ontbijt is inbegrepen in de kamerprijs en wordt opgediend in de ontbijtruimte op +1 tussen 8u en 10u. In de lente/zomer kan je het ontbijt ook in de binnentuin* nemen. Gelieve mogelijke allergieën te vermelden tijdens het inchecken.

Onze ontbijtzaal baadt in het licht en wordt in de winter verwarmd door een grote kachel (liefkozend de Hulk genoemd). Al onze producten zijn lokaal, inclusief het door Anne Perneel gemaakte servies.

Geen vakantieontbijt zonder vers sinaasappelsap natuurlijk. En dat mag je hier dan ook zelf persen!

Binnentuin

Hoewel De Zomere midden in het historisch centrum van Brugge ligt, hebben we een ruime binnenplaats met veel groen. De perfecte plek om te ontspannen na een hele dag de stad te hebben verkend. Kom tot rust weg van de drukte en luister naar het rustgevende geklater van de vijver en het getjilp van de vogels in de buxusboom.

*Opgelet: de kraantjes in de tuin geven geen drinkbaar water. Uit alle kraantjes in het gebouw komt wel drinkbaar water.

Wat te doen in Brugge?

Te veel om op te noemen. We verwijzen je dan ook graag naar https://www.visitbruges.be voor een up-to-date overzicht van alle musea, tentoonstellingen, activiteiten, enz.

B&B De Zomere Brugge - Brugge

Bereikbaarheid

Adres: Oude Zomerstraat 2

B&B De Zomere ligt in het historisch hart van Brugge. De Oude Zomerstraat – vernoemd naar huis De Zomere – is een doodlopend straatje. Je kan er makkelijk inrijden om te laden en lossen (bv. om zware bagage af te zetten), maar parkeren mag er niet. Je moet achteruit rijden om er terug weg te raken.

We sommen hieronder op waar je wel kort en lang kan parkeren. Door op de bijhorende links te klikken kan je meteen ook de up-to-date parkeertarieven zien.

 

Met de auto

Met de trein

  •  Vanuit het Station Brugge is het 1,4 km (= 15-20 minuten) stappen naar De Zomere.
  • Maak gebruik van de gratis shuttledienst door de binnenstad.
    De gratis shuttle legt dagelijks tussen 7u en 19u een vast traject af tussen de binnenstad en het station (Kiss & Ride). Deze centrumshuttle rijdt volgens een vaste dienstregeling elke 20 minuten. De Zomere ligt op 3 minuten van de halte Markt.
    Bekijk hier alle info over de gratis shuttledienst: https://www.brugge.be/centrumshuttle

Met de fiets/e-bike

  • Kom je met de fiets? Meld je dan eerst aan bij de voordeur van De Zomere (Oude Zomerstraat 2). Frederik zal je instructies geven richting de grote poort aan de achterkant van de B&B (in de Loppemstraat). Er is plaats om 10 fietsen veilig en overdekt te stallen. Je kan je e-bike ook gratis opladen.B&B De Zomere Brugge - fietsstalling
  • Wil je een fiets huren? Op deze pagina vind je de Fietsverhuurpunten in Brugge: fietsverhuurpunten
De Zomere B&B Brugge

Oude Zomerstraat 2 (Historisch centrum)
8000 Brugge, België